Гледане на кокер шпаньол в апартамента

Малко куче за апартамент

Съдържание

Куче в малкия апартамент – мисията е възможна!

Ако обичате кучетата, но жилището ви е малко, съвсем не е необходимо да се отказвате от мечтата си да общувате с някое мило и всеотдайно същество, което да ви дари с безрезервна любов и да ви помогне да преодолеете стреса от натовареното ежедневие.

Съществуват доста породи малки кучета, които са много подходящи за отглеждане в градски условия и сега ще ви запознаем с някой от най-популярните сред тях.

Пудел

Отглеждане на пудел в апартаментЕдно от най-предпочитаните за отглеждане в апартамент кученца са пуделите. Тези пухкави и обичливи животинчета, които много наподобяват плюшена играчка, всъщност са страшно игриви и забавни. Не случайно това е една от най-предпочитаните породи за обучение в цирковете – сладките пухчовци са впечатляващо интелигентни и лесно могат да бъдат дресирани да изпълняват различни номера.

Съществуват няколко разновидности на породата, които се отличават по своя ръст. Най-дребнички са мини пуделчетата, а като най-големи се славят така наречените кралски пудели. Но без значение от големината си, те всички са много добродушни и агресията им е напълно чужда. Обичат децата и с удоволствие се впускат в игри с тях. Пуделите имат весел нрав и са доста активни, но могат да бъдат отглеждани и само в апартамента, ако нямате възможност за чести разходки навън. Козината е дълга, накъдрена и изисква специални грижи – редовно сресване и подстригване през топлите месеци, в противен случай се сплъстява и атрактивният вид на животното се губи.

Пекинез

Порода малко куче за апартаментДруга чудесна алтернатива за отглеждане в градски условия са пекинезите. Тези малки палавници винаги могат да ви разсмеят с ококорените си очички и очарователна сплескана муцунка. Някога са били любими на знатните особи, защото са много красиви, кротки и интелигентни. Пекинезът не е толкова активен, колкото пудела и обича повечко да си поспива, което го прави подходящ за семейства без малки деца или с вече поотраснали такива, както и за отглеждане от хора, които живеят сами.

Разбира се, поради дължината на козината, ритуалът по сресването и тук е задължителен, както и лятната прическа е препоръчителна, особено, ако ще го извеждате често навън.

Пекинезът е общителен и всеотдайността му със сигурност ще разтопи сърцето ви, но има една особеност – ако в жилището си отглеждате и други животни, може да възникнат проблеми с възпитанието му и той да започне да своенравничи.

Мини шпиц

Ако си търсите енергичен и неуморим приятел, можем да ви препоръчаме забележителния мини шпиц. Той е весел и жизнерадостен, любопитен и закачлив, изключително обаятелен и предан. Сладката му остра муцунка и живи очички веднага ще ви омаят. Чудесен е за отглеждане в апартамента, но изисква редовни разходки навън.

Мини шпицът е дребен и страшно активен – той обожава да лудува, дори и в студените зимни дни можете да се насладите на неговата жизненост, наблюдавайки го как безстрашно гази в снежните преспи.

Освен това тази порода се отличава с голяма привързаност не само към стопаните си, но и към дома. Верен докрай, той никога няма да предаде доверието ви. Общителен е и лесно се сприятелява с хора и животни, но голямата му любов си остава неговият стопанин, за когото е готов на всичко. Идеален е за двойки с деца и ще направи много за сплотяването на семейството.

Чихуахуа

чихуахуа в апартамент Следващото ни предложение са мъничетата чихуахуа. Представителите на тази обичана от мнозина порода са обаятелни дребосъци, които са в състояние да умилят дори и най-коравосърдечните хора. Толкова са дребнички, че изобщо няма да усетите присъствието им, дори жилището ви да е много малко.

Кученцата чихуахуа са нежни и крехки, затова е добре да внимавате когато си играете с тях. Те с удоволствие ще се включат в семейните разходки и ще участват във веселието наравно с всеки един друг член от семейството. Но грубите ласки могат да ги наранят, защото са изключително деликатни. Ето защо тази порода е препоръчителна за по-уравновесени и спокойни хора, в чийто дом цари спокойна атмосфера. Кученцата от породата чихуахуа много обичат вниманието и колкото повече ги глезите, толкова повече ще се привържат към вас.

Чудесни компаньони!

Ако начинът ви на живот не позволява да се разхождате дълго с вашия любимец навън, няма нищо страшно – този сладур може да мине и с минимални разходки, при това не всеки ден, затова е подходящ избор за по-ангажирани хора. Поддръжката на хигиената е лесна поради сравнително късата козина и дребния ръст.

Пинчер

Любителите на екшъна и всички, които имат по-огнен темперамент, биха могли да си вземат кученце от породата пинчер. Това е още един чудесен домашен любимец, супер подходящ за отглеждане в апартамент. Дребен, но безстрашен, пинчерът винаги е готов да се хвърли в битка, за да защити стопанина си и неговата собственост. Когато се разяри, стига до крайности, затова ако не сте готови да приемете огнения му нрав, по-добре се откажете от тази порода. Той е жизнен, изключително жив и неуморим. Може да бъде привлечен веднага за игри и забавления, както и има нужда от достатъчно дълги разходки, за да изразходи неизчерпаемата си енергия.

За пинчерите се знае, че още от самото начало трябва да бъдат „покорени“ от стопаните си и да са наясно кой командва у дома. Размекнете ли се, не разчитайте на послушание в бъдеще. Тези сладурчета доста бързо се разглезват, затова трябва да бъдете строги, но справедливи с тях, за да се научат на послушание и подчинение още от самото начало на познанството ви. Предимството им е, че козината е къса, макар и много гъста, и се поддържа лесно.

Мопс

Малко куче Мопс за апартаментМопс – още една страхотна дребна порода кучета, чиито представители са незаменими приятели, верни до гроб. Ако детето ви се нуждае от весела компания, този мъник ще му я осигури незабавно.

Изключително весели и игриви, мопсовете няма да оставят никой у дома да скучае. Толкова са забавни, че няма да усетите колко бързо е минало времето, прекарано в тяхната компания. Лесно се привързват и никога не се отказват от този, който е успял да спечели сърцето им. Ако усети, че сте тъжни, този приятел с очарователна сбръчкана муцунка веднага ще се втурне да ви утеши. Но трябва да имате предвид, че мопсът мрази самотата и не обича да стои сам в къщи. Ако по цял ден сте на работа и у дома няма никого, има голяма вероятност когато се приберете да заварите безпорядък, защото от скука той неминуемо ще започне да върши бели. Има нужда от повече внимание и най-вече да усеща любовта и присъствието на любимите си хора.

Чудесен избор за семейства с повече деца.

Дакел

Дакел вкъщиАко си търсите весел, пъргав и енергичен приятел, може да си вземете кученце от породата дакел. Има ли купон, този сладур е неизменна част от него! Породата е ловджийска и тъй като в кръвта му е да скита и да ловува, това мъниче със смешно дълго тяло има нужда от задължителни разходки навън. Също така, жилището в, което ще го отглеждате, не трябва да е много тясно, защото дакелът има нужда от повече пространство. В други отношения обаче не е претенциозен, нито капризен и освен, че страшно забавен, той се слави като забележителен пазач. Нищо не може да му убегне от вниманието, а силният му инстинкт да ви пази и закриля е наистина трогателен. За дакела се знае, че не се поддава много лесно на дресировка, дори е необходима известна доза строгост в началния етап на възпитанието му, за да не порасне неконтролируемо лигав. Но енергичната му натура и голямата му привързаност към стопаните го правят един от най-добрите избори за домашен любимец.

Кокер шпаньол

Гледане на кокер шпаньол в апартаментаМиловидният кокер шпаньол е още един страхотен избор за куче, подходящо за отглеждане в апартамент. Макар и не толкова малък, колкото останалите породи, за които вече стана дума, той е изключително кротък и няма да ви създава никакви грижи. Има мека като коприна козина, а дългите му клепнали уши забавно подскачат около издължената муцунка всеки път, когато този приятел реши да потича на воля.

Подобно на дакела, кокер шпаньолът е също ловец в кръвта си, затова се нуждае от редовно извеждане и по-дълги разходки. Ако си вземете такова пухче у дома, бързо ще разберете колко мило и добродушно същество е то и колко приятна компания може да бъде. Без да е агресивен, кокер шпаньолът е много игрив и страшно любвеобилен. Подходящ е както за хора, които живеят сами, така и за многолюдни семейства. Със сигурност ще ви дари с много обич и всячески ще се мъчи да угоди на всеки ваш каприз.

Без да претендираме, че сме успели да изброим всички породи кучета, подходящи за отглеждане в апартамент, можем спокойно да кажем, че всяко едно от горните предложения е прекрасен избор за домашен любимец, който може да се отглежда с успех в условията на големия град.

Ако вече сте решили да вземете куче за гледане в апартамент, може да прегледате нашите предложения за имена на кучета – изборът е необятен.

Преди да направите своя избор, обаче, помислете си добре. Кученцето не е играчка, която бихте могли да зарежете в някой ъгъл, докато отново ви се прииска да се забавлявате с нея. То е живо същество и има своите нужди, чувства, както и се нуждае от вашите ежедневни грижи. Може да ви дари с много любов, но вие трябва да отговорите подобаващо. Ако сте готови на тази жертва, тогава направете стъпката и се радвайте на всички незабравими мигове, прекарани с приятел, който никога няма да се откаже от вас, да ви зареже или нарани. И му отвърнете със същото.

 • Какво кучето не трябва да яде

  Какво кучето не трябва да яде

  Има храни, които никога не трябва да се дават на кучета. Например, шоколадът е напълно забранен – съдържа теобромин, който води до отравяне, конвулсии, аритмии, в големи количества – до смърт. Най-опасната храна за кучета Алкохол . Не превръщайте почерпката на кучето с алкохол в забавление. Това е много опасно за него. Фаталната интоксикация при […]


 • Каква къщичка за куче

  Каква къщичка за куче

  Малко хора знаят, че в Америка месец юли е национален месец за ремонт на кучешките къщи. Ние нямаме такава традиция, но тя не е нужна за хората, които обичат своето домашно куче и са готови да му осигурят всичко, от което се нуждае. А от какво се нуждае едно куче? Наред с храната, грижите, любовта, […]


 • Дебела ли е котката ми?

  Дебела ли е котката ми?

  Не е необичайно да чуете много любящи собственици на котки да наричат ​​своите котки „дебелака“ или „дебело момче“. Всички сме виновни, че се смеем на мемета в социалните мрежи за котки с наднормено тегло, припичащи се на слънце с надписи, отнасящи се до надебеляването и мързела през лятото. В продължение на много години, котките с […]Публикувано

в

Тема: