какво не трябва да яде кучето

Какво кучето не трябва да яде

Има храни, които никога не трябва да се дават на кучета. Например, шоколадът е напълно забранен – съдържа теобромин, който води до отравяне, конвулсии, аритмии, в големи количества – до смърт.

Най-опасната храна за кучета

Алкохол . Не превръщайте почерпката на кучето с алкохол в забавление. Това е много опасно за него. Фаталната интоксикация при животно може да настъпи внезапно.

Сладко. Разрушава зъбите, води до диабет, затлъстяване, стомашно-чревни разстройства.

Тестени неща с мая. Маята провокира процеса на ферментация в храносмилателния тракт, а резултатът са остри колики, понякога и перфорация на чревната стена.

Кафе и чай. Кофеинът и танините, съдържащи се в напитките, не са опасни за хората. Но при кучетата те могат да причинят дисфункция на храносмилателния тракт, сърдечни заболявания.

Животински продукти

Риба, пиле, тръбести кости. Лесно се гризат, образуват се остри фрагменти. Поглъщането може да причини увреждане на органи. Ако парче заседне в гърлото, кучето може да се задуши.

Сурова речна риба. Съдържа малки кости, които могат да наранят лигавицата на устата, гърлото, хранопровода. Освен това, в суровата риба има много хелминти, с които кучето може да се зарази.

Сурови яйца. Ензимът авидин инхибира синтеза и усвояването на витамин В1 и причинява болести по кожата. Възможна е и инфекция със салмонела.

Пълномаслено мляко. Усвоява се само от малки кученца, при възрастни кучета причинява диария.

Морска риба. Съдържа хистидин, отровен за кучета.

Растителна храна

Праскови, райска ябълка, сливи. Тези плодове водят до чревна непроходимост.

Костилки от плодове и нар. Причиняват чревна обструкция, съдържат цианид, който е отровен за кучета.

Грозде, стафиди, касис. Причиняват бъбречна недостатъчност. Въпреки че някои кучета, независимо от породата, понасят горските плодове нормално, не си струва риска.

Лук и чесън. Тиосулфатите, съдържащи се в тези продукти, могат да причинят анемия.

Цитруси, киви, ананас. Причиняват алергии, възпаляват стомаха.

Авокадо. Най-опасният растителен продукт за кучета – съдържа персин, който причинява тежка интоксикация.

Картофи – суровите са токсични, варените пък не се усвояват от организма на кучето.

Сурово зеле. Провокира повишено образуване на газове.

Гъби. Съдържат хитин, който е вреден за черния дроб и панкреаса.

Ядки. Не се абсорбират от кучета, нарушават храносмилателния тракт.

Зърнени култури – царевица, пшеница, грис, ечемик. Те се усвояват лошо, повишават образуването на газове, причиняват чревни колики.

Киселец, ревен, спанак. Съдържат оксалати, които могат да разрушат храносмилателната система, нервната система и да причинят заболявания на пикочните пътища.

По материали на онлайн магазин за кучешка храна

 

 • Какво кучето не трябва да яде

  Какво кучето не трябва да яде

  Има храни, които никога не трябва да се дават на кучета. Например, шоколадът е напълно забранен – съдържа теобромин, който води до отравяне, конвулсии, аритмии, в големи количества – до смърт. Най-опасната храна за кучета Алкохол . Не превръщайте почерпката на кучето с алкохол в забавление. Това е много опасно за него. Фаталната интоксикация при […]


 • Каква къщичка за куче

  Каква къщичка за куче

  Малко хора знаят, че в Америка месец юли е национален месец за ремонт на кучешките къщи. Ние нямаме такава традиция, но тя не е нужна за хората, които обичат своето домашно куче и са готови да му осигурят всичко, от което се нуждае. А от какво се нуждае едно куче? Наред с храната, грижите, любовта, […]


 • Дебела ли е котката ми?

  Дебела ли е котката ми?

  Не е необичайно да чуете много любящи собственици на котки да наричат ​​своите котки „дебелака“ или „дебело момче“. Всички сме виновни, че се смеем на мемета в социалните мрежи за котки с наднормено тегло, припичащи се на слънце с надписи, отнасящи се до надебеляването и мързела през лятото. В продължение на много години, котките с […]Публикувано

в

Тема: