къщичка за кучета

Каква къщичка за куче

Малко хора знаят, че в Америка месец юли е национален месец за ремонт на кучешките къщи. Ние нямаме такава традиция, но тя не е нужна за хората, които обичат своето домашно куче и са готови да му осигурят всичко, от което се нуждае.

А от какво се нуждае едно куче?

Наред с храната, грижите, любовта, то има нужда и от свое  лично пространство. За нас неприкосновеното ни лично пространство е домът. За четириногите домашни любимци – тяхната кучешка къщичка. Въпросът дали кучето ни се нуждае от своя къща, отпада от само себе си. Когато решим да приютим някое мило кученце, трябва да му направим място не само в сърцето си, но да му осигурим и физическо място, което то да приеме.

Вижте също: Име на куче – най-пълният списък с идеи

Ако живеете в къща с двор, кучешката къщичка е задължителна. На какви условия трябва да отговоря къщата на Вашия домашен любимец?

Условия, на които трябва да отговаря къщичката за кучето

Както нашите къщи, и тази на кучето трябва да бъде комфортна и удобна, да бъде изолирана от дъжд и вятър, от слънчев пек и смразяващ студ. В законодателствата на някои държави условията на кучешките къщи са въведени със закон, ако животното живее целогодишно на двора. Законът обаче не може да замени хуманността – качество, което е нужно, за да се отглежда куче у дома.

При избора на къщичка стопанинът, който обича кучето си, иска то да се чувства комфортно и внимава за размера на къщичката му, за да му бъде уютно в двора или градината. Добре е да се провери от какъв материал е изработена и дали покритията са безвредни за домашния любимец. И да бъде намерено най-подходящото място, създаващо чувство за защитеност, за да може кучето да я хареса и използва с удоволствие.

Къща за куче-размери

Размерите за къщички за кучета са S, M и L  размер. Това са  предложения, които могат да отговорят на изискванията за Вашия домашен питомец според големината му. Те трябва да бъдат изработени от естествена дървесина. Смърчът е здраво дърво, което прави къщичката надеждно място за домашния Ви любимец. Покривът е нужно да се изолира с битумно покритие, а четирите крачета, на които стои, да се регулират по височина, независимо едно от друго. Това ще осигури удобството и стабилността на къщичката за домашния питомец.

 • Какво кучето не трябва да яде

  Какво кучето не трябва да яде

  Има храни, които никога не трябва да се дават на кучета. Например, шоколадът е напълно забранен – съдържа теобромин, който води до отравяне, конвулсии, аритмии, в големи количества – до смърт. Най-опасната храна за кучета Алкохол . Не превръщайте почерпката на кучето с алкохол в забавление. Това е много опасно за него. Фаталната интоксикация при […]


 • Каква къщичка за куче

  Каква къщичка за куче

  Малко хора знаят, че в Америка месец юли е национален месец за ремонт на кучешките къщи. Ние нямаме такава традиция, но тя не е нужна за хората, които обичат своето домашно куче и са готови да му осигурят всичко, от което се нуждае. А от какво се нуждае едно куче? Наред с храната, грижите, любовта, […]


 • Дебела ли е котката ми?

  Дебела ли е котката ми?

  Не е необичайно да чуете много любящи собственици на котки да наричат ​​своите котки „дебелака“ или „дебело момче“. Всички сме виновни, че се смеем на мемета в социалните мрежи за котки с наднормено тегло, припичащи се на слънце с надписи, отнасящи се до надебеляването и мързела през лятото. В продължение на много години, котките с […]Публикувано

в

Тема: