Отглеждане на куче с дете

Най-подходящото куче за дете (или бебе)

Това е често срещан въпрос, но няма твърд отговор. На теория почти всяко куче има потенциал да се разбира добре с децата. Човек може да предположи кои породи биха били най-подходящи за деца, но просто никога не се знае какво точно ще бъде кучето.

Има много фактори, които влияят върху способността на кучето да се разбира добре с децата. Ето някои неща, които трябва да имате предвид, преди да имате семейно куче. Кучето може да бъде много полезно за развитието на вашето дете, но трябва да внимавате за определени аспекти.

Неща, които трябва да имате предвид, когато купувате куче за вашето дете

Подготовка

Обучението е абсолютно необходимо! Уверете се, че някой в ​​къщата може да отдели много време за обучение на кучето, особено ако то е още кученце.

Ако детето иска да участва в обучението, това трябва да стане под наблюдението на възрастен. Освен това децата ще трябва да бъдат научени как да се държат около кученцата.

Възраст и размер

Помислете за възрастта и нивата на активност на вашите деца. Децата могат да бъдат съборени или притиснати от кученце, което не осъзнава собствения си размер. По-големите деца биха могли да смачкат малко куче, ако не винаги са внимателни. Може да помислите за осиновяване на възрастно куче, което е било около други деца – кученцето се нуждае от много допълнително внимание.

Характер

Семейството с деца в идеалния случай се нуждае от умно куче с добър темперамент и умерено ниво на енергия. Някои породи могат да бъдат особено подходящи за деца.

куче с дете

Ето само някои от породите кучета, които са склонни да се разбират добре с децата:

Лабрадор ретривър или златен ретривър: Тези породи обикновено се разбират много добре с децата и са доста интелигентни, но могат да бъдат много хиперактивни, ако не се упражняват достатъчно.

Пудел: Вярвате или не, породата Пудел е изключително интелигентна порода кучета с отличен темперамент. Освен това можете да изберете размера – играчка, миниатюрен или стандартен.

Бишон Фриз : Това малко кученце с форма на памучна топка обича да играе, но обикновено не е хиперактивно. Това е и малко куче, което е идеално за вашите малки. Необходими са редовни грижи.

Бигъл: Тези кучета са приятелски настроени, интелигентни и не са твърде големи, което ги прави много подходящи за деца. Те обикновено реагират много добре на обучението.

Керн териер: Тези активни и малки кучета изглежда имат естествен афинитет към децата. Те могат да се справят с децата и да понасят почти всичко, като същевременно са нежни.

Коли и шетландско овчарче: Тези породи са много спокойни, нежни и толерантни, които се разбират добре с деца от всички възрасти и размери – като Ласи.

Немска овчарка: Тази порода е изключително лоялна и защитна, но трябва да бъде добре обучена. Това куче има игрива страна, особено в по -млада възраст.

Кучета от смесени породи: Тези кученца обикновено са добре балансирани и интелигентни. Като цяло те са прекрасни кучета! Освен това можете да спасите живота на куче в приют.

Отглеждане на куче с малко дете

Намиране на семейното куче

Когато дойде време да потърсите куче, опитайте да посетите местни приюти и групи за спасяване на животни. Можете да помолите работещите в приюта да ви насочат към кучета, които отговарят на начина на живот на децата ви.

Ако искате чистокръвно куче, отидете в реномиран приют, специфичен за породата. В противен случай можете да отидете в общ приют с добра репутация.

Ако решите да вземете породисто куче от развъдчик, проучете репутацията на няколко от тях. Поискайте справки и говорете с любимите си кучета колеги в общността. Вашият ветеринарен лекар също може да ви посъветва.

След като сте избрали развъдник, прекарвайте много време в разговори за историята, темперамента и социализацията на кутретата. Добрият развъдчик ще познава добре кученцата и техните родители и ще ви даде информация.Кучета и деца

Най-накрая вкъщи

Поздравления, намерихте куче за вашето семейство. Да имаш куче е чудесен начин да обогатиш развитието на детето си и да създадеш красиви спомени, които ще се съхраняват години наред. Връзката между кучета и деца може да бъде вълшебна. Вашата работа обаче не свърши дотук – всъщност тя никога няма да свърши.

 • Каква къщичка за куче

  Каква къщичка за куче

  Малко хора знаят, че в Америка месец юли е национален месец за ремонт на кучешките къщи. Ние нямаме такава традиция, но тя не е нужна за хората, които обичат своето домашно куче и са готови да му осигурят всичко, от което се нуждае. А от какво се нуждае едно куче? Наред с храната, грижите, любовта, […]


 • Дебела ли е котката ми?

  Дебела ли е котката ми?

  Не е необичайно да чуете много любящи собственици на котки да наричат ​​своите котки „дебелака“ или „дебело момче“. Всички сме виновни, че се смеем на мемета в социалните мрежи за котки с наднормено тегло, припичащи се на слънце с надписи, отнасящи се до надебеляването и мързела през лятото. В продължение на много години, котките с […]


 • Померан – характеристики, грижи, здраве

  Померан – характеристики, грижи, здраве

  Съдържание1 Порода померан2 Външен вид и стандарт на породата3 Грижи за померан4 Здраве5 Характер6 Любопитни факти за помераните: Порода померан Померанът принадлежи към групата на декоративните кучета. Тези смешни, пухкави и винаги усмихнатвесели кучета някога са служили като лаещи пазачи. Въпреки малкия си размер, те имат много смел дух и голямо сърце. Кучетата шпиц са […]Публикувано

в

Тема: