Начало / Котки / Проблеми на котките с „деликатните части“ от тялото

Проблеми на котките с „деликатните части“ от тялото

Деликатните проблеми на котките

Имам котка, която влачи задницата си и непрекъснато хапе опашката си. Може да се дължи на засъхнали изпражнения, глисти, сплъстена козина, дори на попаднал стрък трева. Най-често срещаната причина обаче е запушване на аналните торбички.

Сложете малко вазелин или бебешко масло в ануса, за да облекчите възпаленото място. Ако проблемът възникне повторно, заведете котката при вашия ветеринарен лекар и оставете на него неприятната задача да почисти тези торбички. Богатата на влакна храна ще направи в бъдеще котката и ветеринарния лекар много по-щастливи.

От задницата на моята котка се отделя неприятно жълто вещество. Тези анални секрети не са нещо непознато – особено ако животното е нервно или притеснено. Ако се случва често, обърнете се за съвет към ветеринарен лекар.

Котката ми души задниците на другите котки. От двете страни на ануса има възли, които излъчват миризма – като се душат, котките просто се идентифицират. Тази, която първа подуши другата е доминираща, но йерархията при тези животни не е строго определена. Ако днес една котка е на върха, утре тя може да бъде на дъното, душещата може да се превърна в обект на душене.

Котката ми е дългокосместа и понякога върху козина¬та около задницата й се задържат изпражнения (или урина). Избършете мястото с влажна кърпа, след което втрийте малко царевично нишесте, за да отстраните миризмата. Опитайте да промените начина на хранене, а ако и това не помогне, бихте могли да подстрижете козината, за да не се налага да си запушвате носа и да я почиствате.

Проблеми с урината

Котката ми обича да души урината на други котки.

Това е съвсем естествено и изобщо не е отвратително за животните. Душейки урината, те могат да определят пола на другата котка, дали е сексуално предразположена, дали живее наблизо.

Моята котка пъха глава в собствената си урина. Кога¬то една котка е вървяла след друга и е пръскала урина, тя обикновено търка „бузи“ в тази урина. Запомнете, че някои от жлезите върху муцуната на котката участват в сексуалното привличане.

Сексуални проблеми

Котката ми се „подсмихва“, когато срещне котка от противоположния пол. Този „презрителен“ вид всъщност е измамен. Котките възприемат миризмата и я усилват,

като я изпращат до друг център на осезанието в мозъка си. Почти всички котараци се „омайват“, докато проучват гениталиите на женските; същото се наблюдава и при някои женски котки.

Вижте също

Защо котките се страхуват от краставица?

Този странен на пръв поглед въпрос занимава целия свят през последния месец, и ние от ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *