BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Начало / Кучета / Къде трябва да спи кучето

Къде трябва да спи кучето

Кое трябва да бъде мястото за спане на кучето

Къде трябва да спи кучетоПодходящото място за спане, е стая, която не, е студена, не, е покрита с мокет и подът може да се почиства лесно. Кученцето трябва да бъде предпазено от постоянно течение и от голямо движение в това помещение, тъй като особено, докато, е малко ще има нужда да спи спокойно и продължително. Независимо от това, обаче то ще трябва да има възможност да вижда всеки, който влиза и излиза, като по този начин постепенно ще започне да участва в живота на семейството.

Знае се, че, когато едно куче желае да легне, то инстинктивно се настанява с гръб към стената или в непосредствена близост до някакъв по-масивен предмет. Поради това, е добре да му се избере място близо до стена, най-добре в някой от ъглите на стаята, което да, е топло, но отдалечено от отоплителни уреди. Ако кучето, е малко, под 10-15 килограма, за легло може да се вземе специално плетено кошче или кошница, каквито лесно могат да се намерят във всеки един магазин за домашни любимци. В него се поставя дюшече, напълнено с морска трева и се покрива с одеяло или друга покривка, която може лесно да се пере и почиства. По-големите кучета обикновено спят направо върху одеялото или върху покрито тънко дюшече, добре изолирано от пода, особено, ако не е дървен. Леглото се проветрява всеки ден и се почиства основно един път в месеца, а най-горната покривка се изпира.

Ако живеете в къща с ограден двор и кучето, е от по-силните и здрави породи, и се използва за пазач или за лов и има гъста космена покривка, то може да живее и навън, в специално построена за целта колиба. Не трябва да се забравя, че ако такова куче се вземе през зимата, трябва да се държи в къщи, докато време се затопли.

Ако до Вашата къща има навес или някаква друга постройка, добре уплътнена, без течение, леглото на кучето може да бъде там. В тези случаи върху дървена рамка, изолирана от земята, се поставя по-дебело дюшече, направено от морска трева или друга топла материя, и най-отгоре покрито с одеяло. Може да се построи и тухлена, дървена или от изкуствена материя колиба, но на заветно място. Тя трябва да, е добре защитена от вятър и дъжд, и да не е на такова място, че кучето да вижда всеки, който влиза в двора, да проследява движението на хората. Големината на колибата трябва да е съобразена с големината на животното. То трябва да може спокойно да се движи и да се обръща в нея – знаете, че прави няколко кръга, преди да легне да почива или да спи. Входът трябва да е по-висок и по-широк от кучето, за да може свободно да влиза и да излиза.

Куче спи на дворКогато живее на двора, то може да е пуснато свободно, ако сте сигурни, че няма да избяга или да нападне непознат човек, или да е вързано със синджир или въже близо до колибата. В този случаи, синджирът трябва да бъде достатъчно дълъг, за да може спокойно да се движи и разхожда. По няколко пъти на ден под Ваше наблюдение, кучето се пуска да тича свободно из двора. Освен за спане, то ще прибягва до колибката както през много топлите часове на деня, така и при лошо време – сняг, дъжд или вятър.

Къщичката на кучето няколко пъти в годината основно се почиства и дезинфекцира срещу паразити. Не бива да се позволява на чужди и безпризорни кучета да влизат в нея. Наблизо се поставя съд с прясна вода. След като кучето се нахрани, съдът веднага трябва да се прибере, за да не се замърси. Никога не му хвърляйте храна на земята и не позволявайте на други хора да го правят. То си изработва лоши навици, които са опасни за здравето му.

Вижте също

Куче порода Мопс

Мопс

Какво трябва да знаем за породата Мопс? Породата Мопс се счита за една от най-старите ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *