Възможно ли е парфюмът или одеколонът ви за след бръснене да провокират агресивност в котката ви?

коткаЗадавали ли сте си въпроса, защо понякога котката ви не иска да дойде при вас, не харесва член от семейството или ваш приятел?

Възможно е в козметичните продукти, които използвате, да има „животни“.

За съжаление, някои от тези продукти са извлечени от диви животни. Не е чудно тогава, че домашните котки реагират остро — те може би възприемат миризмата като предизвикателство. Затова, в името на взаимното спокойствие и за да спрете атаките, просто сменете марката на козметиката си. Най-добре е да използвате продукти на растителна основа.

Повечето хора не знаят колко много животински продукти се използват в ежедневието. Ланолинът, който е съставна част в много козметични серии, се взема от овце¬те, червилото може да съдържа люспи от риба и т.н. Ако вашата котка е чувствителна към „конкуренцията“ или начина, по който нейните „приятели“ са били „използвани“, избягвайте продуктите на такава основа.

Елементарен трик, за да спре котката да ви преследва, да скача и да се хвърля срещу ръцете и глезените ви

Обича ли вашата котка да се хвърля срещу ръцете ви, докато си играете, или да скача по глезените ви, когато минавате покрай нея?

Доктор Джон Райт — писател и терапевт на домашни любимци, предлага едно просто решение. Според него е много вероятно котките да реагират на обект, който се движи в зрителното им поле, без да е насочен право към тях.

Ето защо, когато забележи бързо движещ се обект, котката ви пренасочва вниманието си от вас към него. С оглед на това много специалисти по поведението на животните препоръчват да носите по някоя играчка със себе си — така винаги ще бъдете в състояние незабавно да преориентирате котешката атака.

Вижте също

лов при котките

Колко спи и как ловува котката

От колко време сън има нужда котката При многобройните наблюдения върху котките е установено, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *