BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Начало / Котки / Проблеми с отделителната система при котката

Проблеми с отделителната система при котката

Заболявания и проблеми с отделителната система при котката

Отделителната система при коткатаКотката ми се измъчва, когато облекчава червата си. Трябва ли да използвам някоя от готовите клизми за домашни любимци?

Отговорът е „не“. „Кетсъмър Рипорт“ сочи, че е много вероятно те да са с висока концентрация на фосфати, което от своя страна води до калциев дисбаланс и причинява сериозни проблеми в организма. По-добре добавете повече влакна (фибри) към храната на котката си.

Няколко начина за намаляване на вонята от котешката тоалетна

♦             Опитайте нов вид храна, с по-добро качество.

♦             Поддържайте тоалетните кутиите чисти.

♦             Не облицовайте кутиите с тъкани, защото те се нагъват и задържат отпадъците.

Моята котка отделя газове. Какво да направя?

Излезте от стаята. Това наистина може да се окаже сериозен проблем особено при възрастните котки, чието храносмилане е забавено.

Едно естествено решение на проблема е да добавяте по малко нискомаслено кисело мляко към всяка порция храна. В краен случай просто сменете храната.

Моята котка обича „да играе хокей“ с изпражненията си и да ги изхвърля от кутията

Дайте й да си играе с топче за пинг-понг или купете по-дълбока кутия с ръб или похлупак. Така животното няма да успее да изрита нищо навън. Може да решите проблема, като почиствате кутията по-често и изхвърляте изпражненията веднага щом ги видите.

Котката ми обича да яде изпражненията си. Ужас! За нас това е неприятно, но за животните е напълно естествено. Малките котенца например не могат да уринират или да отделят изпражнения, преди майка им да близне техните тумбачета и дупетата им. Майките почистват и отделените отпадъци, но тъй като не умеят да използват гъба и четка… Може да решите проблема, ако давате на котката си по-богата на влакна храна.

Понякога котката ми оставя изпражнения на различни места в къщата. В книгата си „Отглеждане на котки“ известният специалист по поведението на животните Дезмънд Морис казва, че котките невинаги изпитват непреодолимо желание да крият изпражненията си, защото вероятно по този начин искат да изразят превъзходство. Оставяйки умишлено изпражненията си на стратегически места, те изтъкват своя авторитет и показват, че те са тези, с които следва да се съобразяват, особено ако в къщата има и други животни.

Ако котката ви се държи по този начин, техниката е подновяването на котешките тоалетни може да се окаже полезна. Купете още кутии, сменяйте ги по-често и т.н.

Когато изляза, котката се облекчава върху дрехите ми. Не го прави от злоба! Тъй като самата тя се ориентира по миризмата, за да се прибере вкъщи, вероятно „маркира“ дрехите ви, за да ви помогне да намерите пътя към дома си.

Вижте също

Котката като селфи фотограф

От известно време в Интернет обикалят изключително интересни снимки на котка, представяна като селфи-майстор. За ...

1 коментар

  1. Димитър

    Здравейте, имаме котка порода сфинкс от около 3 месеца в момента е на 5, проблемът е че от скоро не може да се сдържа и ака където и падне, храним е само със роял канин, жизнена и игрива е, но просто вкъщи само след нея се върви, ако има някой запознат с подобен проблем и е намерил решение, ще съм благодарен да го сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *