Пет необикновени неща, които котките понякога правят

коткаНедоловимо мяукат

Котките наистина „говорят“, само че ние не ги чуваме. Английският специалист по поведението на животните доктор Блус Фогъл обяснява: „Мяукането е недоловимо само защото нашият слух е ограничен. За всяка друга котка, то е прекрасно.“

Ръмжат и размахват опашка без видима причина

Вероятно нещо, което ние не сме в състояние да усетим, притеснява котката. „Не сте ли Получавали спазъм, болка или сърбеж на място, където не можете да се почешете?“ – пита доктор Фогъл.

„Прегръщат“ одеяла и меки предмети

Доктор Майкъл Фокс обяснява, че рано отбитите котета копнеят за биберон. Ето защо някои хора купуват за котките си истински биберони, които животинките смучат.

Котки ядат вълна!

Някои котки ядат вълна — особено сиамските и персийските, за които бихте предположили, че ще предпочетат коприна. Но те лакомо похапват вълна — обикновено това не ги наранява само понякога може да предизвика сериозни запушвания.

Не е известно дали навикът да се яде вълна се дължи на преждевременно отбиване, безпокойство от раздялата или липса на влакна в храната на котката. Докато открият причината, собствениците на котки, които ядат вълна, могат да направят следното:

 • Да дават много влакна на котката си.
 • Да я насърчават да яде трева, купувайки малки тревни растения.
 • Доктор Катерин Хаупт от Колежа по ветеринарна медицина при университета в Корнел препоръчва като превантивна мярка парфюмиране и напръскване със сок от люти чушки на вещите и дрехите, които котките не трябва да ядат. Така животното ще свърже аромата на парфюма с ужасния вкус на лютивия сок и ще избягва всички предмети, ухаещи на парфюм.

Ако и това не помогне, крийте вълнените дрехи!

Ближат се преди буря

Това не са празни приказки. Лионор Флешър – авторка на прекрасната книга „Котешките пижами“, написана преди много години, обяснява, че преди буря въздухът се зарежда със статично електричество. Козината на котките е суха и по нея по¬лепват частици прах. Ето защо преди буря котките овлажняват и почистват козината си.

Държат се така, сякаш са чули нещо

Може и да са чули! Не надценявайте слуха си – котките например долавят ултразвуците на гризачите – нещо, което ние не сме способни. Би имало място за притеснение само ако се случи обратното —- ние да чуем нещо, което те не могат.

 • Какво кучето не трябва да яде

  Какво кучето не трябва да яде

  Има храни, които никога не трябва да се дават на кучета. Например, шоколадът е напълно забранен – съдържа теобромин, който води до отравяне, конвулсии, аритмии, в големи количества – до смърт. Най-опасната храна за кучета Алкохол . Не превръщайте почерпката на кучето с алкохол в забавление. Това е много опасно за него. Фаталната интоксикация при […]


 • Каква къщичка за куче

  Каква къщичка за куче

  Малко хора знаят, че в Америка месец юли е национален месец за ремонт на кучешките къщи. Ние нямаме такава традиция, но тя не е нужна за хората, които обичат своето домашно куче и са готови да му осигурят всичко, от което се нуждае. А от какво се нуждае едно куче? Наред с храната, грижите, любовта, […]


 • Дебела ли е котката ми?

  Дебела ли е котката ми?

  Не е необичайно да чуете много любящи собственици на котки да наричат ​​своите котки „дебелака“ или „дебело момче“. Всички сме виновни, че се смеем на мемета в социалните мрежи за котки с наднормено тегло, припичащи се на слънце с надписи, отнасящи се до надебеляването и мързела през лятото. В продължение на много години, котките с […]Публикувано

в