Настаняване на кучето и първа среща с новия му дом

Настаняване на кучето в новия му дом

Отглеждане на малко кученцеВече сте взели решение, избрали сте кучето. Преди още да сте го донесли в къщи, трябва да се определи мястото, където ще си почва и ще спи, т.е. неговата собственост. Кучето винаги трябва да има свое „собствено място“, където да се чувства „ вкъщи“, на своя територия.

Неправилно, е най-напред, то да се доведе, а след това да се мисли къде да се настани. И друго много важно нещо, трябва да се знае. След като веднъж мястото, е определено, показано му е и кучето е свикнало с него, не трябва да се сменя, защото то трудно ще привикне с новото. Това става само в краен случай.
Не, е за препоръчване да се позволява на кучето да спи на дивана, върху канапето или на леглото, независимо от това, че може да има подобни желания. Така тези места непрекъснато ще се замърсяват с косми и паразити.
На новото място, кучето веднага ще пожелае да се запознае с обстановката, да подуши пода, мебелите, хората. Трябва да му се даде пълна свобода да направи това. От вълнение може да остави и няколко нежелани от Вас локвички. Не го наказвайте и не забравяйте, че, е още малко, възбудено и нищо няма да разбере. По-добре, е просто без шум да се почисти.
След като кучето приключи със запознанството, придобие първи впечатления от Вас и околната среда и се поуспокои, то вече, е ожадняло и трябва да му се предложи чиста вода за пиене, а в часовете за хранене и необходимата му дажба любима храна.
Не трябва да се създава паника и голямо движение около пристигналото куче, в този момент да се избягва прехвърлянето му от ръце на ръце между всички членове на семейството, да бъде подробно разглеждано, милвано и държано, защото това може да увеличи още психическото му натоварване, което не, е полезно. В тези първи часове и дни, осигурете всичко необходимо за нормален живот и спокойна обстановка, за да може по-лесно и бързо да понесе раздялата с майка си, братчетата и сестричетата. А и Вие не се тревожете от това, че от време на време ще скимти, ще, е неспокойно, ще ги търси. Ако спазвате тези изисквания, то бързо ще ги забрави, ще свикне с новия дом и силно ще се привърже към него.
Трябва да имате твърдо сърце и да оставите малкото кученце да прекара първата нощ само в дома Ви – да не обръща внимание на нежеланието му да остане само и да не се поддавате на чувствата си, защото това, е единственият начин да свикне с мястото си в бъдеще, да не си позволява да влиза в стаята Ви и да не иска да спи с Вас. Добре би било, ако до този момент, то е имало някакви любими играчки или малък предмет да ги вземете и да ги поставите на определеното за него място. Така, то по-безболезнено ще свърже себе си с новото си място. Освен това, за да се помогне на кученцето през първата нощ по-лесно да свикне и да разбере кое, е определеното за него място, за препоръчване, е преди спане да бъде нахранено леко и да му се остави бутилка с топла вода или термофор. Топлината им ще замени отчасти топлото тяло на майката, до която, то се, е сгушвало и заспивало.

Вижте също

Кучета за хора с алергии

Кучета за хора с алергии

Колкото и да не ни се иска, има случаи, в които здравето ни може да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *