Начало / Кучета / Куче пазач брани живота на маймунка в зоопарк

Куче пазач брани живота на маймунка в зоопарк

Малка маймунка в зоопарк е била тормозена от останалите представители на своя род, затова се е наложило да и бъде осигурен истински гард, който да я спасява от агресията на себеподобните и.

Това е много стара история, която се е случила през вече далечната 2008 година в Китай, провинция Ханан, в eдин от големите градове на тази провинция и прочутата му зоологическа градина Jiaozuo City Zoo, но пък си струва да я споделим с вас.

Според MonkeyDay.org, осиротяло маймунче не можело да се справи само с постоянно атакуващите го и нападащи по-възрастни маймуни, които искали да го прогонят от общата клетка. Агресията им стигнала до там, че малкото маймунче-сирак било подложени на сериозната опасност дори да бъде убито.

Управата на зоологическата градина и назначените гледачи решили, че за да го предпазят е добре да му назначат пазач – истинска и опасна за агресорите охрана.

Говорителят на зоологическсата градина споделя: „И така, ние решихме да поставим в клетката на маймуните едно обучено куче, надявайки се че то ще успее да предпазва сирачето. И действително, всеки път когато към малкото осиротяло животинче се спускаха по-големите му роднини, той заставаше нащрек, хвърляше се с лай срещу тях и ги прогонваше. Но и осиротялото маймунче бързо разбра откъде ще дойде защитата и се оказа доста умно. Винаги когато подушваше опасност от агресорите, то бързо скачаше върху гърба на своя верен пазач и силно се вкопчваше в него, а кучето не само че нямаше нищо против да го носи на гърба си, но и с радост го спасяваше.”

Вбесени от осигурената кучешка компания на малкия сирак, по-високо поставените в родовата йерархия маймуни неколкократно се опитват да организарат групови атаки и клопки.

„Мъжкият водач на рода беше видимо нещастен от присъствието на кучето пазач. Той неколкократно се опита да организира последващи нападения над малката маймунка, но те всички се провалиха, благодарение на благородния спасител.”, допълва говорителят на зоологическата градина.

Вижте също

Хубаво име за куче

Имена на кучета – най-пълният списък с идеи

Направете правилен избор за име на Вашето куче Всяко куче трябва да бъде кръстено докато ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *