Куче пазач брани живота на маймунка в зоопарк

Малка маймунка в зоопарк е била тормозена от останалите представители на своя род, затова се е наложило да и бъде осигурен истински гард, който да я спасява от агресията на себеподобните и.

Това е много стара история, която се е случила през вече далечната 2008 година в Китай, провинция Ханан, в eдин от големите градове на тази провинция и прочутата му зоологическа градина Jiaozuo City Zoo, но пък си струва да я споделим с вас.

Според MonkeyDay.org, осиротяло маймунче не можело да се справи само с постоянно атакуващите го и нападащи по-възрастни маймуни, които искали да го прогонят от общата клетка. Агресията им стигнала до там, че малкото маймунче-сирак било подложени на сериозната опасност дори да бъде убито.

Управата на зоологическата градина и назначените гледачи решили, че за да го предпазят е добре да му назначат пазач – истинска и опасна за агресорите охрана.

Говорителят на зоологическсата градина споделя: „И така, ние решихме да поставим в клетката на маймуните едно обучено куче, надявайки се че то ще успее да предпазва сирачето. И действително, всеки път когато към малкото осиротяло животинче се спускаха по-големите му роднини, той заставаше нащрек, хвърляше се с лай срещу тях и ги прогонваше. Но и осиротялото маймунче бързо разбра откъде ще дойде защитата и се оказа доста умно. Винаги когато подушваше опасност от агресорите, то бързо скачаше върху гърба на своя верен пазач и силно се вкопчваше в него, а кучето не само че нямаше нищо против да го носи на гърба си, но и с радост го спасяваше.”

Вбесени от осигурената кучешка компания на малкия сирак, по-високо поставените в родовата йерархия маймуни неколкократно се опитват да организарат групови атаки и клопки.

„Мъжкият водач на рода беше видимо нещастен от присъствието на кучето пазач. Той неколкократно се опита да организира последващи нападения над малката маймунка, но те всички се провалиха, благодарение на благородния спасител.”, допълва говорителят на зоологическата градина.

 • Какво кучето не трябва да яде

  Какво кучето не трябва да яде

  Има храни, които никога не трябва да се дават на кучета. Например, шоколадът е напълно забранен – съдържа теобромин, който води до отравяне, конвулсии, аритмии, в големи количества – до смърт. Най-опасната храна за кучета Алкохол . Не превръщайте почерпката на кучето с алкохол в забавление. Това е много опасно за него. Фаталната интоксикация при […]


 • Каква къщичка за куче

  Каква къщичка за куче

  Малко хора знаят, че в Америка месец юли е национален месец за ремонт на кучешките къщи. Ние нямаме такава традиция, но тя не е нужна за хората, които обичат своето домашно куче и са готови да му осигурят всичко, от което се нуждае. А от какво се нуждае едно куче? Наред с храната, грижите, любовта, […]


 • Дебела ли е котката ми?

  Дебела ли е котката ми?

  Не е необичайно да чуете много любящи собственици на котки да наричат ​​своите котки „дебелака“ или „дебело момче“. Всички сме виновни, че се смеем на мемета в социалните мрежи за котки с наднормено тегло, припичащи се на слънце с надписи, отнасящи се до надебеляването и мързела през лятото. В продължение на много години, котките с […]Публикувано

в