BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Начало / Котки / Котешка трева

Котешка трева

Котешка трева – наркотик или нещо друго

Прилича ли на дрога?

Установено е, че котешката трева съдържа халюциногенен компонент – през 1972 година в „Американ Джърнъл ъф Ветеринари Рисърч“. Твърди се още, че маслото въздейства на много котки така, както марихуаната на хората! Е добре, дори да „съгреши“ с него котката ви – то няма да опържи мозъка й, а тя няма да нападне хладилника и да изяде всичкия сладолед, нито ще открадне парите ви, за да си купи още – защо тогава да се притеснявате?

Прилича ли на секса?

Да, котешката трева кара котките да се чувстват щастливи, както след правене на секс и ги възбужда така, както естествените сексуални феромони* стимулират съответните центрове в мозъка.

Но когато вашата любимка си играе с котешката трева, тя няма да напълни къщата с котенца, които да се чудите на кого да подарите. Затова може би е по-добре да й осигурите трева вместо котарак, с който да си „играе“.

СнимкаИмеРейтингЦенови класВиж
koteshka-treva Котешка трева Vitakraft, 120 гр 5 звезди$Виж
treva-kotki Трева за котки Miau-Miau 5 звезди$Виж

Какво все пак представлява котешката трева?

Съществуват двеста и петдесет вида трева. Расте лесно. Ако я помиришете, ще откриете, че принадлежи към семейството на ментата. Някои видове треви са сходни с валериана,  който предизвиква подобна реакция у котките, но има ужасен мирис за тях. Ето защо никога няма да видите в магазин за домашни любимци да се продават играчки, пълни с валериан.

Кой е открил, че котките я харесват?

treva-za-kotkaНай-вероятно котешката трева е изпробвана за първи път върху лъвове, след като цирковите дресьори открили, че под нейно въздействие животните стават по-покорни.

Наистина ли котките „пощуряват“ от нея? Да, известно е, че и котките имат неприятни „емоции“. Те не стават параноични – не си „мислят“, че мишките ги преследват, но понякога са изключително възбудени.

Колкото до това дали могат да се пристрастят, повечето експерти отричат такава възможност, но един от най-известните изследователи на животни – доктор Майкъл Фокс, пише, че котките се пристрастяват – готови са да изоставят дори храната си заради тревата.

Ако забележите подобно поведение у вашата котка, спрете да й давате трева. По принцип е добре да не давате много трева и да не я оставяте на достъпно място.

Как да я подберете, да я купите, да я съхранявате?

Котешката трева е много нетрайна, затова трябва да я съхранявате внимателно.

  • За да разберете дали е прясна, разтъркайте няколко стръка между пръстите си и ги помиришете.
  • Винаги я слагайте в добре затворени пликове в хладилника.
  • Тъй като с времето ароматът отслабва, периодично подменяйте тревата с прясна.

Вижте също

Котките и личното пространство

Всички знаем колко своенравни са котките. Никоя котка не подлежи на опитомяване по начина, по ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *