Обяви за домашни любимци

Как да открием своя домашен любимец

Много хора мечтаят за домашен любимец, но не знаят как да подходят

Може би е късмет да откриеш своя домашен любимец, но ако отдавна мечтаеш за него, а не знаеш как да подходиш, действията са по-важни от хипотетичното очакване. Използвайте всички възможности, за да сте сигурни, че ще се натъкнете на съществото, което наистина има нужда от вашите грижи.

Бебета на кучетата на приятели

Със сигурност приятелите ви, които вече имат свое куче, а вие искате такова, ще ви разяснят вариантите за сдобиване с поколение, времето когато това се очаква и имате ли повод за надежда. Няма нищо по-хубаво да си вземете бебе от свой познат, защото така ще държите допълнителна връзка, а и често ще разхождате заедно домашните любимци.

Безплатни обяви

Често разпространен метод за намиране на животинче. Независимо дали търсите рибки, котка или по-екзотична форма на любимец (без забранените, разбира се), вие може да се доверите на безплатните обяви в интернет. Много хора просто подаряват и не го правят, за да спечелят пари. Други пък са на противоположната крайност, но и те биха могли да са ви от полза. Направете си кратко проучване и вижте дали някоя от офертите няма да привлече интереса ви.

Форуми за животни

Форумите, където хората, отглеждащи домашни любимци, коментират своето ежедневие и отговорности, свързани с тях, могат да са ви полезни с опита си, но и с още нещо. Те често познават някой, който има желание да подари животинка, а може би и те самите биха изпаднали в подобна ситуация. Всеки от тях би искал да знае, че създанието ще попадне в правилните ръце и за него ще се прави най-доброто. Ето защо първо биха го предложили и е по-вероятно да се доверят на съмишленици.

Животно с неизвестна порода

Не си мислете, че домашният любимец трябва да е непременно породист и много скъп. Все пак това не е трофей, с който ще се пръскате от гордост пред хората, а опит да дадете шанс и да направите добро. Затова, ако нямате някакви твърди доводи против, може да си осиновите животинче от улицата или изоставено в приют. То ще ви отвръща със същата любов, с която умее да го прави и всеки друг любимец, независимо от цената му.

По този начин ще дадете отличен пример и на децата си, че трябва да се помага на изпадналите в нужда и на онеправданите, та били и те животни. Посещението при ветеринар обаче не отпада, нека той да ви насочи как да постъпите, за да спазите изискванията за обезпаразитяване.

Вижте също

кучето през зимата

7 начина да осигурите на домашния си любимец топлина и уют през зимата

Въпреки, че си има „вродено“ кожено палто, всеки домашен любимец се нуждае от допълнителна топлина през зимата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.