Котенца си играят

Игри за котето

Развлечения и игри за котето

Игри

С помощта на картонена кутия, бихте могли да създадете доста интересна игра за Вашата котка. Направете няколко дупки отстрани, за да може котето да влиза и излиза от тунела, а това му е много забавно и по цял ден ще го развлича. Добре е в кутията да постелете мека хартия, която ще можете да подмените след замърсяване.

Играчки
Играчка за коткаНа пазара могат да се намерят специално пригодени играчки за котета. Някои са много остроумно направени и дават най-разнообразни възможности за игри. Трябва, обаче да се прави добър избор и да се избягват играчки, опасни за здравето и допускащи нараняване(предмети, закачени на ластични шнурове, които животното може да погълне). Предмети от каучук или пластични материи също е добре да се избягват, докато най-обикновени неща, като например една смачкана хартиена топка, доставят часове развлечения за котето. Освен това може да му закупите изкуствени мишки, пинг понг топчета, кълбета от конци и пера от птици. Всички тези игри помагат за правилното развитие на котето, както и за развитието на мускулите и рефлексите му.

Уред за драскане

За да бъде напълно обзаведено котето, трябва да му предоставите и парче дърво, на което животното да има възможност да драска с нокти, за да не поврежда мебели и килими. Котките имат нужда от заостряне и подсилване на ноктите си, както и да ги изтъпяват впоследствие. За да не правят това върху мебелите, трябва да им приспособите такава „драскачка“. Можете да си закупите такава от някой зоо магазин или да си направите сами от дърво, фиксирано вертикално. Не се препоръчва дървото да е облечено с материя, защото „играта“ може да се пренесе и на други места.

Приятели

Противно на някои твърдения, котките нямат самотен нрав. Те обичат да са в компания. Някои се спогаждат добре с кучетата, други търсят присъствието на себеподобни, а най-вече обичат компанията на хората. На възраст между 6 и 12 седмици, котетата вече са разположени към нови запознанства.

При по-напреднала възраст им трябва повече време, за да приемат „новодошлите“. Ако съберем няколко котета на възраст около 6 седмици от различни семейства, обикновено те в началото се наежват, но след няколко минути започват да си играят и да се забавляват заедно.

На възраст 12 седмици им трябва повече време, за да свикнат заедно и да се приемат, а след 5-6-тия месец са необходими най-малко пет дни за добро запознанство.

Вижте също

лов при котките

Колко спи и как ловува котката

От колко време сън има нужда котката При многобройните наблюдения върху котките е установено, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *