Играчки за кучета

Щастливо куче е равносилно на щастлив стопанин, ето защо правилният избор на играчка за нашия любимец е изключително важна задача. Подходящите играчки за кучета ще създадат комфорт, забавление и дори ще възпитават навици в този член на нашето семейство, но когато ги подбираме задължително трябва да имаме предвид и безопасността на кучето. Купуването на специално създадени за породата и възрастта му играчки ще гарантира удоволствие и здраве за всички без изключение.

Ето защо екипът на Nehape.com събра по 5 най-подходящи кучешки играчки от всяка категория, препоръчвани от специалистите: играчки за удоволствие, за разсейване, и за активност. Всяка група съдържа играчки, подбрани на база споделени мнения на собственици и отговарящи на високи стандарти за качество.

Как да изберем играчка за куче

В зоомагазините в момента има огромно изобилие от играчки за домашни любимци, и преобладаващото количество са точно за кучета. Много от тях са предназначени за кутрета, но има и такива за възрастни кучета – на първо място се информирайте от консултантите дали играчката, която сте избрали е подходяща за възрастта на вашия любимец, защото неподходящата играчки би могла да навреди много повече, отколкото можем да си представим.

Когато избираме играчка за дъвчене, трябва да внимаваме тя да не е прекалено твърда, защото може да счупи зъб на кучето ни. При леко стискане с ръка, подходящата играчка за дъвчене  трябва леко да се вдлъбва.

Не бива да има възможност от играчката лесно да се отчупват или откачат отделни парчета, защото те биха могли да попаднат в храносмилателната система на кучето и да предизвикат много неприятности.

Най-хубавите играчки за кучета

Огромният избор от артикули на пазара предполага наличието на много качествени и некачествени стоки. В таблицата по-долу сме показали най-подходящите играчки на база безопасност, издръжливост и качество на изработката.

СнимкаИмеРейтингЦенови класВиж
gumen-kokal Гумен кокал Kerbl ToyFastic, Оранжев, 12.5x7 см 5 звезди$$Виж
gumena-igrachka-kuche Гумена играчка Kerbl, 11 см, Жълта/Лилава 5 звезди$$Виж
kokal-vazhe-kuche Кокал Kerbl Dumbbell от усукано въже, XL 5 звезди$$$Виж
igrachki-kucheta Играчка за кучета Kong Puppy Flyer 5 звезди$Виж

Най-лошите играчки за кучета

Естествено, всички играчки, които могат да наранят или да навредят на здравето на нашето куче трябва да стоят далеч от дома ни.

Евтини играчки

Всеки добър стопанин би искал да осигури най-доброто за своето куче и в този смисъл много хора се мръщят, когато чуят за евтини кучешки играчки. Не всеки обаче може да си позволи да глези домашния си любимец, затова понякога са необходими разумни компромиси, но не и за сметка на безопасността.

Принципно, не е задължително евтините играчки да са опасни или некачествени. От най-евтините и в същото време хубави кучешки играчки може да споменем задължителния кокал, който само срещу 3.99лв ще осигури часове щастие за кучето и може би спокойствие за нас.

Играчки за големи кучета

Големите кучета имат своите специфики, съответно занимавките за тях са по-различни. Не е подходящо едрите породи да играят с малки играчки и причините за това са много и от различно естество.

СнимкаИмеРейтингЦенови класВиж
igrachka-golqmo-kuche Играчка за кучета Kong Extreme Ball Small 5 звезди$Виж
gumena-igrachka-kuche Гумена играчка Kerbl, 11 см, Жълта/Лилава 5 звезди$$Виж

Вижте също

Болести донасяни от куче

Какви болести носят домашните любимци

Съдържание1 Тения1.1 Как да излекуваме тенията при животните2 Жиардиаза2.1 Как да се справим с жиардиазата3 …

1 коментар

  1. Кучефен

    Ползвал съм кокълът от усукано въже с моя Аякс и сме супер доволни и двамата 🙂
    Благодаря за хубавата и полезна статия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.