Начало / Кучета / Как са се появили голите кучета

Как са се появили голите кучета

Какво трябва да знаем за голите кучета

Перуанско голо кучеТе са безспорно едни от най-интересните дребни породи кучета. На някои хора могат да се сторят на вид или при докосване неприятни, но от почитателите им те са чаровни и незаменими. Неслучайно селекционерите твърдят: „Който веднъж си купи „голчо“, ще бъде омагьосан от него завинаги!“ Сигурно никой друг тип куче не може да ви предложи толкова много. Преценете сами: ако искате партньор за джогинг или сте самотни, ако ви липсва гальовен кучешки приятел или често ви боли главата, ако страдате от ревматизъм и обичате слънцето, ако трудно контактувате с хора или ви мъчи безсъние, ако обичате да сте център на внимание или скучаете, може да ви помогне  амо такова куче. То е точно за вас!

Тези животни могат да ви научат на неща, за чието съществуване не сте предполагали и ще ви доведат до ситуации, за които не сте и помисляли. Като отплата обаче кучето се нуждае от любящ стопанин, който никога няма да го изостави. Голите кучета изискват голямо постоянство при възпитанието. През лятото те се нуждаят от слънчеви лъчи (тогава трябва да се мажат с крем против изгаряне). През зимата пък трябва да извеждате любимеца си с палтенце или пуловерче. Тези кучета са много гальовни и обичат да спят свити на кравайче в скута на господаря си.

Ядат всичко, включително и екзотични плодове и зеленчуци. При първа възможност се обслужват и сами. Никоя маса не е достатъчно висока за скоковете им

Вижте също

Гледане на кокер шпаньол в апартамента

Малко куче за апартамент

Куче в малкия апартамент – мисията е възможна! Ако обичате кучетата, но жилището ви е ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *