Европейска изложба на Балканските породи гълъби, кокошки и екзотични птици

От 25-ти до 28-ми Февруари 2016 г. /четвъртък, петък, събота и неделя/ в зала „София“ /в Борисовата градина/ на град София ще се проведе „Европейска изложба на Балканските породи“ под патронажа и съдействието на Европейския съюз на гълъбовъдите и развъдчиците на дребни домашни животни.

На това мероприятие ще се проведе изложение на всички български породи гълъби. Същите ще бъдат представени, заедно с утвърдените им стандарти /преведени на немски и англйски/ на „Комисията по стандартите на ЕЕ“, както и на нашите и чуждестраните съдиите, които ще присъстват на изложението.

За нашите породи, които все още не са признати от ЕЕ, няма да са в сила изискванията за опръстеняване с ЕЕ-пръстени, но трябва да бъдат представени гълъби в кондиция, подготвени за изложба.

На изложбата ще има обособена търговска зона, където в изложбени клетки ще могат да бъдат предлагани птици за свободна продажба.

Такса на продажбена клетка: 5 лв.

Освен това, по време на изложбата ще има заседание на УС на Съюза. Така че който има въпроси, мнения и предложения може те да бъдат отнесени своевременно за разглеждане. За подаване на информация: Данко Петков, тел: 0879 170 917.

Повече информация тук.

 • Какво кучето не трябва да яде

  Какво кучето не трябва да яде

  Има храни, които никога не трябва да се дават на кучета. Например, шоколадът е напълно забранен – съдържа теобромин, който води до отравяне, конвулсии, аритмии, в големи количества – до смърт. Най-опасната храна за кучета Алкохол . Не превръщайте почерпката на кучето с алкохол в забавление. Това е много опасно за него. Фаталната интоксикация при […]


 • Каква къщичка за куче

  Каква къщичка за куче

  Малко хора знаят, че в Америка месец юли е национален месец за ремонт на кучешките къщи. Ние нямаме такава традиция, но тя не е нужна за хората, които обичат своето домашно куче и са готови да му осигурят всичко, от което се нуждае. А от какво се нуждае едно куче? Наред с храната, грижите, любовта, […]


 • Дебела ли е котката ми?

  Дебела ли е котката ми?

  Не е необичайно да чуете много любящи собственици на котки да наричат ​​своите котки „дебелака“ или „дебело момче“. Всички сме виновни, че се смеем на мемета в социалните мрежи за котки с наднормено тегло, припичащи се на слънце с надписи, отнасящи се до надебеляването и мързела през лятото. В продължение на много години, котките с […]Публикувано

в

Тема: