Екзотични папагали на уникалното Мacaw Garden Show

izlozhba-papagaliНа 20-ти февруари в Paradise Center (на ъгъла на бул. “Черни Връх“ и ул. “Сребърна“) официално беше открита изложба на редки, големи папагали от цял свят. Изложбата се нарича „Macaw Garden Show“ и гостува до края на месец май. В нея са включени над 35 вида : седем вида Ара, четири вида Какаду, Амазона, Жако, Еклектус,  като и три вида много редки птици. Това са Хиацинтовата Ара Джулс (познат сред децата като „Синият папагал от филма РИО“), Токо Тукана Рафи и Златния папагал – Съни.

Това, което прави изложбата още по-вълнуваща е фактът, че птиците не са поставени в клетки, нямат прегради, а са свободни. Те са специално подготвени за целта и по този начин всеки може да се наслади на красотата им така, както би ги видял в естествената им среда. За това допринася и специалния интериор, който Ви кара да се чувствате като в истинска джунгла.

В специална зона, посетителите може да се докоснат лично до избран любимец, да го нахранят или да си направят уникална снимка за спомен с него. Настроението се покачва и от факта, че всеки посетил изложбата се включва в томбола за спечелването на един говорещ папагал от вида Кралско Жако. Както споделят организаторите от Macaw Garden Show: „Сигурни сме че тази година , най-желания подарък на децата в София за домашен любимец, ще бъде папагал.“

Интересно: Кралското Жако може да научи между 1000 и 2000 думи. Според специалистите, папагалите могат да говорят, но не се поддават на чувства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.