кучето през зимата

7 начина да осигурите на домашния си любимец топлина и уют през зимата

Докато зимата чука на вратата и вятърът, дъждът, а често и снегът настъпват, не забравяйте, че и домашните любимци могат да страдат от студа, въпреки естествените си кожени палта.

Сега е моментът да помислите как най-добре можете да се грижите за косматите приятели в живота си и да ги поддържате затоплени през по-хладните месеци. От осигуряването на топло легло, в което да се гушкат, удобни пантофи за студения под, до правилната диета, ето седем лесни начина да запазите своя четириног приятел здрав, щастлив и топъл тази зима.

  1. Облечете ги

Въпреки, че някои домашни любимци имат хубава дебела козина, за да ги затопли, когато са на открито през по-хладните месеци, те все още могат да се възползват от леко допълнително сгряване. И това не подлежи на въпрос, ако вашият космат приятел е по-възрастен, слаб или от късокосместа порода.куче с яке

Изберете качествено елече или пуловер за домашни любимци и ако вали сняг, където живеете, може да искате да инвестирате и в обувки за лапите им. Само не забравяйте да свалите тези дрехи, след като вашият домашен любимец е вече на закрито, където е топло.

  1. Леглото

Точно както сменяме спалното бельо с по-топли юргани за по-хладните месеци, вие трябва да обърнете малко внимание, за да направите леглото на вашия домашен любимец уютно.

Първо, помислете за местоположението на леглото им – близо до течение или на студен под? Помислете за повдигане на леглото от земята и добавяне на допълнително одеяло. Нагревателните подложки, но не и бутилките с гореща вода, поставени в леглото им, са друг добър вариант за създаване на наистина уютно място за спане.

Добавете допълнително одеяло (или две) към леглото на вашия домашен любимец, за да остане затоплен през зимата.

  1. Къщичка на двора

Ако имате домашен любимец, който прекарва много време на открито във вашата градина, тогава ще трябва да сте сигурни, че имате подходящ подслон, за да избегне вятъра, дъжда или снега. Не забравяйте да направите къщичката допълнително по-уютна, като я поставите на повдигнато място и добавите одеяла вътре.

  1. Повече движение

Въпреки че е хубаво – и безопасно – да останете сгушени на закрито през зимните месеци, също толкова важно е домашните любимци (и вие) да се упражнявате и да предотвратявате скуката. Освен че играете на закрито с играчки, не пропускайте да изведете и косматите приятели на разходка. Просто не забравяйте да облечете палтото или джъмпера.

  1. Обезопасете радиаторите

Радиаторите са един от спасителите през зимните месеци. Понякога няма нищо по-хубаво от това да се свиете пред един, докато четете книга или гледате телевизия. Някои домашни любимци също ще бъдат привлечени от радиатори – и камини – така че просто бъдете сигурни, че не седят твърде близо, тъй като има вероятност да заспят и кожата им да изсъхне. Или те също могат потенциално да се изгорят.

Пазете котката или кучето си близо до радиатори и открити огньове и се уверете, че те спазват безопасно разстояние.

  1. Зимна диета

„Домашните любимци се нуждаят от добре балансирана диета и е особено важно да поддържате здравословно тегло за вашия домашен любимец през по-хладните месеци“, казва PETstock VET д-р Саша Нефедова. „Ако вашата котка или куче са с наднормено тегло, това може да доведе до тежки здравословни състояния като сърдечни заболявания, ставни проблеми и артрит, дихателни проблеми, диабет, кожни проблеми и дори преждевременно стареене. Осигуряването на вашия домашен любимец на хранителна диета и редовните упражнения са ключови фактори за поддържане на здравословното им тегло. “

„Въпреки че може да искате да разглезите домашния си любимец и да му дадете допълнителни лакомства, докато прекарвате повече време на закрито, прекомерното хранене може да доведе до напълняване или други проблеми, свързани със здравето. Ако искате да храните допълнителни лакомства на домашния си любимец през целия ден, преценете как хранете ги и им давате по-малко храна по време на хранене, за да балансирате лакомствата „, казва Нефедова.

  1. Редовен груминг

Неподстриганите кучета, котки и зайци с изключително дебела зимна козина изискват редовно поддържане. „Зимното палто“ може да скрие неприятности, като бучки, подутини или рани; което е друга добра причина да продължавате да четете редовно. Грумингът също така може да помогне за идентифициране и контрол на бълхите и да гарантира, че козината на вашия домашен любимец не става сплъстена и неудобна. Докато миете, опипвайте и търсете внимателно признаци на заболяване и се консултирайте с местния ветеринар, ако попаднете на нещо подозрително.

Вижте също

защо кучето си ближе лапата

Защо кучето си ближе лапите и как да го спрем

Подобно поведение може да означава, че домашният ви любимец има здравословен или психически проблем Вашето …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.