папагал жако говорещ

5 вида птици, които могат да се научат да говорят

Говорещите птици винаги са били атракция за хората. Въпреки че някои могат да произнесат само няколко думи, има няколко вида папагали, които могат да използват думите правилно, ако са добре обучени и ето пет от тях.

Папагал Жако

Този папагал може да има огромен речник и дори може да разбира думите, които произнася. Те могат да имат интелигентността на 5-годишно дете и обикновено могат да говорят, когато са на възраст от една до две години.

Все пак има някои, които могат да се научат да говорят по-рано и могат да имитират всеки звук, който чуят. Те могат да живеят до 50 години, когато се грижите правилно за тях.

Амазонски папагали

Тези птици са по-добри, когато се обучават в много млада възраст, но ако не се тренират добре, те могат да станат агресивни и да изискват много внимание от своите стопани. Има няколко вида амазонски папагали като Yellownapes, Yellow-Crown и Panama Amazon, които са податливи на обучение за приказки.

АраПапагал ара

Тези папагали са изключително интелигентни и са поразително красиви с цветни пера. Въпреки че понякога речта им може да бъде изкривена, някои от тях могат да предават идеи като папагала ара, Ариел. 

Тя може добре да използва английския език и да използва местоименията правилно. Ара може също да бъде обучен да прави трикове, които те научават лесно.

Конюри

говорещ папагал конюриДруг вид папагал, който може да бъде научен да говори, е Конюри. Те са малки, но могат да говорят доста силно, така че ако живеете в апартамент, може да не е разумно тези птици да бъдат домашни любимци. Известни са още като говорещите папагали.

Какаду

Тези папагали изглеждат много елегантни и могат да имитират всеки звук, който чуят. Те могат да изискват много време от собствениците си, за да оцелеят. Те могат да използват думи и фрази по-добре от повечето други видове папагали.

Всяка птица от горния списък има способността да говори, но степента, в която се научават, може да варира. Трябва да бъдете много нежни и търпеливи, когато тренирате тези птици, особено ако птицата, която имате, бавно се обучава.

Ранното получаване на птица ще гарантира, че тя може да бъде научена да говори добре. Ако изберете измежду горепосочените видове, шансовете ви да имате птица, която може да говори, са още по-големи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.